Laatste nieuws:

Januari 2022

Bikkeltrainingen online volgen? Dat kan met een nieuw programma: Bikkels@home-Xtra!

https://www.bikkels.nl/online-xtra

Ik leer leren online volgen? Dat kan!


Januari 2022

Een veilig en nieuwe manier van werken (Covid-proof)

Wat kan nog wel ?

 1. individuele trainingen en coaching is mogelijk bij u thuis.
 2. individuele trainingen en coaching via beeldbellen

Om komende periode veiligheid voorop te stellen voor ons allen volg ik onderstaande stappen.

1. Afstand houden
* iedereen anderhalve meter afstand (2 armlengtes) 

Uitzonderingen:
– Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarnaast geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
– Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.

2. Hygiënemaatregelen
Wij hanteren de algemene hygiëne richtlijnen vanuit RIVM en vragen jou ook deze richtlijn te handhaven. Dit houdt in: was je handen regelmatig met water en zeep, zit niet met je handen aan je gezicht, schud geen handen, hoest of nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Het coachingsmateriaal wat wij gebruiken bij de coaching is (waar mogelijk) gedesinfecteerd.

3. Maximaal aantal bezoekers per ruimte
Wij volgende de algemene regels vanuit de Rijksoverheid voor activiteiten binnen; bij coaching thuis komen we immers altijd met 1 volwassene.  

4. Gezondheidscheck (triage)
Enkele uren voor de coaching bij jullie thuis sturen wij jullie de gezondheidscheck. Indien één van de gestelde vragen met ja beantwoord wordt zullen wij de afspraak verplaatsen naar een andere datum. 

5. Ventilatie
Wij vragen je om de verblijfsruimte (waar de coaching plaatsvindt) minimaal 1 keer per dag ca. 10-15 minuten te luchten en bij voorkeur enkele minuten voor- en na de coaching. Goed ventileren is nodig voor het verversen van de lucht en draagt bij aan een prettig en gezond binnenklimaat. Lees meer over ventilatie en het nieuwe coronavirus.


feb 2020

Goh wat vliegt de tijd! we hebben 2019 al weer achter ons gelaten waarbij ik vele kinderen en ouders heb gezien. Elke keer maak ik weer een vreugdendansje,  en deel met mijn naasten hoe blij ik word van mijn werk. Er is niks vervelender dan vastlopen, of dat nu in je werk, prive of opvoeding is, het levert vaak een negatief gevoel op. Geregeld zie ik weer glunderen ogen van ouders als ze tijdens de coachingssessie merken wat er eigenlijk stiekem al goed gaat. Wat hun kind al voor elkaar krijgt (en zijzelf ook ;-))  en dat zijn/haar impulsieve of boze gedrag ook laat zien dat hij goed voor zichzelf op kan komen. En dat de humor zijn of haar talent is om dingen op een creatieve manier op te lossen. Of dat het meisje wat uit het veld was geslagen als haar vriendinnetjes iets onaardigs zeiden, met een paar tools ineens in haar zelf begint te geloven. Het zijn al die mooie momenten waarop het kwartje valt. En lukt dat iedere keer ineens, nee natuurlijk niet. Het is een (leer) proces, een proces waarmee je een start maakt als je hier komt. En vaak ben je al gestart terwijl je er zelf geen erg in hebt 😉

Wat is er allemaal gelukt in 2019

 • ik heb de skur training gevolg en ben nu officieel Skur-trainer. Dat betekent dat ik naast de Ik leer Leren training nog een aanvulling kan geven op het plannen en het organiseren van al dat huiswerk wat onze tieners voor de kiezen krijgen.
 • Daarnaast heb ik weer bikkeltrainingen gegeven en faalangstraining.
 • Ik leer leren heb ik individueel gegeven wat ook prima bij je kan passen ipv in een groep.
 • ik ben samen met een pedagogisch coach achter de schermen gestart met een workshop voor pedagogen in het KDV en BSO. We hopen in 2020 te kunnen starten

Wat staat er voor 2020 op het wensenlijstje:

 • Ik start op een school met het geven van weerbaarheidstraining
 • Ik zou graag de pubercoachopleiding willen volgen (want wat zijn ze toch tof en uitdagend, die prachtige tieners die dagelijks met zoveel nieuwe dingen te maken hebben.
 • Ik neem me voor om meer te posten op social-media: op facebook en Instagram meer te delen en niet te vergeten op linkedin. Want ik maak al die mooie groeimomenten van dichtbij mee en ik maak jullie er graag deelgenoot van. (maar stiekem vind ik het best spannend om stukjes te posten, want dat moet natuurlijk wel in 1 x goed gaan ;-)………(denk aan de groeimindset Esther> durf fouten te maken en het als leermoment te zien)…………ik ga mn best in ieder geval doen om mijn doel te behalen, met of zonder perfecte post!

 

aug 2019
De zomervakantie is voorbij, tijd om weer met veel plezier aan de slag te gaan! Wat staat er komende periode allemaal op de planning bij ons? 
 1. Bikkeltraining: We gaan starten met een bikkel in de dop training op 7 september 2019. (er is nog 1 plekje vrij, mail gerust voor vragen)

 2. Pedagogische coaching: Binnenkort ligt bij vele kinderdagverblijven en Bso’s de uitnodiging op de mat (en in de mailbox) om mee te doen met onze inspirerende bijeenkomst (bijscholing) voor Pedagogisch coachen en Pedagogische medewerkers. Want wat is er leuker dan weer nieuwe dingen leren met gelijkgestemden.

 3. Ik leer leren: Alle scholen zijn weer begonnen en dan ineens moeten pubers leren plannen en organiseren. Wat komt er toch veel op je af als je naar de brugklas gaat (ook voor de ouders 😉 ). Ik neem je bij de hand en kan samen de training ‘ik leer leren’ doorlopen met je. Voor meer info, zie het ‘aanbod’.
  Omdat ik blij wordt van nieuwe dingen leren, start ik in de maand september met Skur, een methode om alle leerlingen van het voortgezetonderwijs  te kunnen helpen met het plannen. Meer info volgt.

 4. Koele Bikkels Faalangstraining: Iedereen heeft zijn dosis zonnestralen weer binnen en wij gaan verder waar we gebleven waren met de kinderen die Koele Bikkels volgen. Er zijn geregeld kinderen die het niet prettig vinden om in een groep een training te volgen. Dat begrijpen we, daarom kun je gerust 1 op 1 een training volgen.  

Pedagogische Coaching

vanaf september 2019 bieden wij in samenwerking met BSO Bink, Pedagogische coaching aan voor Kinderdagverblijven en BSO’s in Groningen/Drenthe/Friesland. 

In 2 bijeenkomsten in oktober nodigen wij Pedagogisch medewerkers en/of pedagogische coaches uit om te voldoen aan hun bijscholing. We bieden een inspirerende inhoud waarin vooral met plezier wordt geleerd.

we zijn druk aan het werk om een leuk programma voor jullie te bedenken. Zodra we meer weten, kunt u de informatie vinden onder het kopje: “pedagogische coaching”